5 vinkkiä kevätsiivoukseen: nämä unohtuvat melkein kaikilta 

19.03.2021

Tervetuloa kevät!

Auringonpaiste on ihanaa, mutta samalla se tuo näkyväksi ainakin ikkunoiden pesun tarpeen ja inspiroi sen myötä monia meistä isommankin kevätsiivouksen tekemiseen.

Monet innostuvat kevätsiivouksen aikaan uudistamaan kotia isomminkin; kodin sisustusta halutaan päivittää ajantasaiseksi, tai remontoida kodin tiloja aivan uusiksi. Tämä on tapetilla varsinkin nyt korona-aikaan, kun vietämme aikaa kotona etätyön takia paljon enemmän kuin aiemmin.

Sisustamisen ja remontoinnin tuloksena on usein yllättävän suuri määrä tarpeetonta tavaraa, joka pitää kuljettaa johonkin.

Tässä ainakin pari havaitsemaamme ongelmaa:

  1. Etenkin kaupunkialueilla ihmisillä ei ole useinkaan käytössä autoa, tai ainakaan riittävän tilavaa autoa, jolla kuljettaa tavaroita myyntiin/säilytykseen/kierrätykseen/jätehuoltoon.
  2. Edelleen - ja liian usein, tavaroita ei kierrätetä oikealla tavalla. Kyseessä on useimmiten viaton tietämättömyys; ihmiset eivät vain tiedä, mihin erilaiset tavarat pitäisi kuljettaa, joten ne päätyvät vääriin paikkoihin.

Me autamme mielellämme näissä asioissa, koska yksi arvojamme on ympäristöystävällisyys, ja me tiedämme asiakkaidemme puolesta, kuinka toimia oikein kussakin tilanteessa.

Jos sinä tai läheisesi hyötyisitte avustamme, otathan yhteyttä tästä.

Kevätsiivouksen tekijöille annamme muutaman vinkin paikoista, jotka usein jäävät siivoamatta, mutta joihin kannattaa kiinnittää huomiota aina aika ajoin.

5 vinkkiä kevätsiivoukseen; nämä unohtuvat melkein kaikilta:

1. Laatikot, kaapit, vaatehuoneet ja varastot

Laatikoita ja kaappeja puhdistaessa anna pois/myy/kierrätä ne tavarat, joita et enää tarvitse. Laita kaikki muu takaisin, mutta järjestele ne siististi ja tarvittaessa kokonaan uudella tavalla.

2. Imuroi huonekalut päältä ja alta

Esim. sohvatyynyjen alle kertyy helposti hiuksia ja pölyä. Muista imuroida sohvatyynyjen molemmilta puolilta. Sohvatyynyjä kannattaa kääntää aika ajoin ylipäätään tasaisen kulutuksen vuoksi.

3. Imuroi sänky ja sängyn patjat, ja pesetä petauspatja

Tyynyt ja peitot tulee tuulettaa ja pestä arkisiivouksessa kuukausittain, mutta jos se on jäänyt, tee se nyt. Vie paksu petauspatja pesulaan ja imuroi sänky ja patjat kauttaaltaan.

4. Puhdista liesituuletin

Rasvainen liesituuletin on tulipaloriski. Tämä jää aivan liian usein tekemättä, joten jos sinun kohdalla on näin, selvitä kuinka oma liesituulettimesi tulee puhdistaa ja tee se nyt.

5. Kännykkä ja kaukosäädin

Milloin viimeksi puhdistit kännykkäsi? Useimmat koskettelevat kännykkää jatkuvasti sen kummemmin ajattelematta, vaikka muutoin pitäisivät huolta hygieniasta. Kännykän näytön lisäksi esim. tietokoneen hiiressä ja television kaukosäätimessä on paljon bakteereja, varsinkin kun useampi perheenjäsen käyttää niitä, joten puhdista niitä säännöllisesti.